23. 10. 2015.

NOVA STRATEGIJA RAZVOJA SPORTA U PRIJEPOLJU

Iako važi za jednu od najsiromašnijih opština, Prijepolje izdvaja značajna sredstva za sport iz svog skromnog budžeta. Uslovi u kojima rade prijepoljski sportski kolektivi mogu za primer da služe i mnogo razvijenijim i bogatijim sredinama, a sredstva koja se iz budžeta izdvajaju skoro pa da su dovoljna za normalno funkcionisanje klubova.
ALU/PVC stolarija
Aluminijumske ograde
Ul. Ljubiše Miodragovića bb
Kolovrat (preko puta stovarišta Alfa trans)

+38166 437 437 www.alprox.co.rs
Za uzvrat brojni ljubitelji sporta iz ove opštine traže rezutate, kako na MOSI, tako i u klupskim nadmetanjima, a predstavnici lokalne vlasti insistiraju na domaćinskom odnosu prema novcu poreskih obveznika koji se izdvaja za sport. Ovo je zaključeno na zajedničkom sastanku predstavnika lokalne samouprave, Sportskog saveza i sportskih klubova, koji je nedavno održan u Prijepolju.
SAMO U ES KOMERC MARKETIMA
Na sastanku se razgovaralo i o donošenju nove Strategije razvoja sporta u Prijepolju. Bilo je i reči o načinu trošenju sportskog dinara u prošloj i prvoj polovini ove godine. Član Opštinskog veća zadužen za sport, Admir Mušović, rekao je da bi nova strategija trebalo da otkloni brojne probleme u ovoj oblasti i da u pripremama za njeno donošenje moraju da učestvuju svi koji mogu da doprinose donošenju strateškog dokumenta u oblasti sporta. Mušović je naglasio da svoj puni doprinos u ovoj oblasti moraju dati, kako predstavnici lokalne samouprave i Sportskog saveza, tako i predstavnici svih 26 klubova i sportskih udruženja u opštini Prijepolje.

Hanka Hajdarević, načelnica Opštinske uprave, upozorila je predstavnike klubova da se sredstva moraju strogo namenski trošiti i da se propusti neće tolerisati. Za eventualne probleme ili nejasnoće u svakom trenutku mogu da se obrate za pomoć nadležnoj komisiji koju je predsednik opštine Emir Hašimbegović formirao upravo da kontroliše trošenje sportskog dinara, ali i da pomogne predstavnicima klubova kako bi se izbegli propusti a time i eventualne sankcije.

Нема коментара:

Постави коментар