28. 9. 2015.

Крупне и одговорне одлуке, ако буде кворума

На седници Скупштине Пријепоља која је заказана за сутра наћи ће се 11 тачака, међу којима су одлуке о измени и
Добро Лазаревић - (не)преузима одговорност за постављење


допуни буџета општине, разматрање извештаја о раду Општинског јавног правобраниоца, програму коришћења средстава за заштиту животне средине  и закупнинама за пословни простор.

Разматрaће се и одлука о измени статута Јавног предузећа "Дирекције за градњу", а као две последње тачке  предвиђена су именовања чланова школског одбора у ОШ "Свети Сава" и директора Дома културе у Пријепољу.

И једна и друга тачка изазвале су велику полемику у јавности. 
Прва јер се школски одбор именује без представника истуреног одељења у Аљиновићима, а у јавности је подељено мишљење да ли на челу овог тела треба да буде студент Часног курана Шантић. 

Друга врућа тема је место директора Дома културе против кога је ПУ Пријепоље Основном Јавном тужиоцу доставила одговарајуће кривичне пријаве због наводних основаних сумњи у  злоупотребе.

Владајућа коалиција која је јуче имала састанак по свему судећи нема јединсвен став по питању ових тачака.

,,Малешић нам је у два наврата доставио потврду да се против њга не води кривични поступак, а цео процес избора расписан је пре ових натписа у штампи. Закон Србије каже да нико није крив док се не докаже”, каже председник ОО ДС Пријепоље Добро Лазаревић. Он је додао да је ситуација у коалицији подељена када је избор Малешића у питању.

,,СДП и СДА су за то да се све заврши сутра, јер њихови аргументи су да су судови неефикасни и да цео поступак може потрајати”, рекао је Лазаревић. 

Он није прецизно одговорио да ли ДС оваквим избором преузима одговорност на себе будући да се ради о кандидату и месту за које је одговорна ова партија.

Најјаснији став донела је ДСС која је јуче саопштила да неће подржати овакав избор, а то је саопштио је председник ове странке у Пријепољу и Председник скупштине Вукосав Томашевић.

Председник општинског и окружног одбора Српских Радикала имаће став по овом питању наводно тек данас након састанка са одборничком групом.

,,Ми на Већу нисмо подржали овакво решење, а наш члан на УО Дома био је уздржан”, рекао је Деспотовић, али није прецизирао да ли ће такав став изнети и на Скупштини, већ је рекао да ће одборници моћи самоиницијативно да доносе одлуке, што се може тумачити као гимнастиком избегавања одговорности. 

,,Сматрам да се ова одлука мора ипак пролонгирати, након мојих разговора са начелником ПУ у Пријепољу, и сачекати одлука Тужилаштва”, казао је он.

,,Предлог о именовању Малешића достављен ми је на самој седници. Три дана раније стигао ми је позив за састанак, али без пропратног материјала у којем се види ко је конкурисао и ко су кандидати. Једноставно на седници нисам могла напамет да гласам ни за једног кандидата већ сам остала уздржана", каже Наташа Петрић члан Управног одбора Дома културе испред СРС .

Есад Хоџић каже да ће одлуку препустити одборницима, наглашавајући да нико не може бити осуђен пре судске одлуке, али је и први који је рекао да је за све одлуке одговорна власт.
,,Наравно да је власт одговорна за све, па и за овакву одлуку али ја тренутно не видим ваљан разлог да не подржимо избор Малешића", рекао је Хоџић у изјави за ГЗС. 

Он је додао да му је Томашевић пренео да део његових одборника као и један број радикала неће подржати избор, а на наше питање шта ће бити уколико се тврдње ПУ Пријепоље испоставе као тачне одговорио је ,,о том по том”.

Глас западне Србије




Veći, lepši i u potpuno novom stilu...
Novi izložbeni salon ALPROX-a...
Od 01. oktobra na novoj lokaciji...
Iz ul. Branka Radičevića sada smo u Industrijskoj zoni KOLOVRAT - ul. Ljubiše Miodragovića bb (preko puta stovarišta)

REKLAMIRAJTE SE NA NAŠEM PORTALU
Info: prijepolje33@gmail.com
www.facebook.com/PPVESTI


Нема коментара:

Постави коментар