30. 6. 2015.

Pacijenti Doma zdravlja Prijepolje kupuju lekove jer nema recepata

U prijepoljskom Domu zdravlja nema recepata za izdavanje lekova, pa su pacijenti prinuđeni da kupuju medikamente uprkos tome što mogu da ih dobiju besplatno.
Pacijenti Doma zdravlja Prijepolje kupuju lekove jer nema recepataDirektor prijepoljskog Doma zdravlja Hasib Hajdarević rekao je Tanjugu da je Zdravstveni centar Užice, pod čijom je ingerencijom, taj dom zdravlja, u blokadi pa ne mogu da sprovedu nikakvu nabavku.
Pacijent Cane Ružić, koji je polomio nogu pre dvadesetak dana, kaže da je jutros bio u toj zdravstvenoj ustanovi kako bi primio terapiju, a tamo su mu rekli da mora da ode u apoteku i da se tamo snabde neophodnim medikamentima.
"Pored toga imam i problema sa srcem pa su mi, takođe, kazali da moram da kupim lekove. Izgubio sam posao pre dve decenije, jedva prehranjujem porodicu, sada još treba da kupujem tablete koje se inače ne plaćaju", požalio se on Tanjugu.
Prema rečima Danijele Vasiljević iz užičkog Zdravstvenog centra zadužene za osnose sa javnošću, recepata nema dovoljno, ali se svakodnevno šalju domovima zdravlja koje ta ustanova pokriva.
Ona je precizirala da je Zdravstveni centar blokiran sa 18,6 miliona dinara i dodala da vlada još uvek nije otvorila namenski račun pomoću kojeg bi se sprovodile nabavke.
"Obavili smo razgovore sa nadležnima iz Ministarstva zdravlja i očekujemo rešavanje ovog problema. Ići će se u pravcu deblokade računa", rekla je ona Tanjugu, ali nije mogla da precizira na koji način.

Нема коментара:

Постави коментар