15. 6. 2015.

Na maturskom ispitu u Gimnaziji 8 učenika palo iz engleskog jezika

Osmoro učenika prijepoljske gimnazije dobili su neprelazne ocene iz engleskog jezika na maturskom ispitu. Roditelji te dece su ogorčeni optužujući direktora gimnazije i pojedine profesorke za diskriminaciju i bahatost.

Oni smatraju da prilikom polaganja pismenog testa nije ispoštovana neophodna procedura i da deci nisu obezbeđeni adekvatni uslovi za rad. Mersid Fazlić, otac učenika četvrtog razreda gimnzije, Harisa, navodi da je nemoguće da dete koje je imalo pozitivnu ocenu iz engleskog jezika sve vreme školovanja nije moglo da uradi test za prelaznu ocenu.

“On je imao planove da se dalje školuje, međutim, nakon ovog događaja potpuno je razočaran i svi su mu brodovi potonuli”, kazao je za Glas zapadne Srbije Mersid Fazlić. Istog je mišljenja i roditelj Aleksandra i Marka Bezarevića, Milanko. On tvrdi da njegova deca nikada nisu imala negativnu ocenu iz engleskog u toku četvorogodišnjeg školovanja, a zbog jedinice koju su dobili iz ovog predmeta nisu prošli psihotest koji su polagali na Policijskoj akademiji.

“Obraćali smo se direktoru škole, mećutim, on se bahato ponašao, nije želeo ni da nas sasluša, pa smo bili prinuđeni da zakažemo sastanak sa predsednikom opštine, Emirom Hašimbegovićem”, kazao je Bezarević za Glas zapadne Srbije.

Direktor Gimnazije, Ljubomir Šuljagić, negirao je navode roditelja da se ružno ophodio prema njima, rekavši da oni lažu. On je potvrdio da je od 57 gimnazijalaca osmoro đaka ostalo za popravni ispit koji će se održati u avgustu i dodao da je njih više trebalo da padne, imajući u vidu da su pokazali veliko neznanje.

“Ja sam obavio razgovor sa roditeljima i objasnio sam im sve. Međutim, oni su sutradan ponovo došli, tako da sam primio samo jednog od njih koji nije bio prethodnog dana”, naveo je on u izjavi Glasu zapadne Srbije. Šuljagić je objasnio da su osmoro učenika koji su dobili neprelazne ocene u principu svi loši đaci. Prema njegovim rečima najviše se žalio roditelj čije dete ima jedinicu iz vladanja, a na polugodištu je imalo čak sedam negativnih ocena.

Predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović je rekao danas Glasu zapadne Srbije da je u gimnaziju upućen prosvetni inpektor koji će utvrditi činjenično stanje.

“Očekujem najkasnije sutra da dobijemo tačne informacije o dešavanju u ovoj srednjoj školi”, kazao je prvi čovek opštine Prijepolje.

Izvor:  Глас западне Србије

Нема коментара:

Постави коментар