22. 6. 2015.

Ljajić otvorio radove za fiskulturnu salu u Brodarevu

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić postavio je danas u Brodarevu kamen temeljac za otpočinjanje radova na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Brodarevu.
Izgradnja sale koštaće 45 miliona dinara, od čega je opština Prijepolje izdvojila osam miliona za otpočinjanje radova, dok će ostatak sredstava, kako je rekao Ljajić, obezbediti Vlada.

Ljajić otvorio radove za fiskulturnu salu u Brodarevu

“Obaveza Vlade je da obezbedi sredstva za drugu fazu radova. Budžetom za narednu godinu biće opredeljena sredstva kako bi se sala u Brodarevu završila u rekordnom roku”, rekao je Ljajić.
Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je da će fiskulturna sala imati veliki značaj ne samo za učenike, već i za sve meštane Brodareva koji će je takođe koristiti za sportske i druge manifestacije.

Ljajić je tokom boravka u Brodarevu najavio i da će do kraja godine biti završena Fabrika vode u ovom mestu, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja.
Ljajić je istakao da će uskoro početi sa radom i Vatrogasni dom,čije se stavljanje u funkciju odlagalo do rešavanja pitanja zaposlenih.

“Insistirao sam da u Vatrogasnom domu budu zaposleni radnici iz Brodareva i Prijepolja, a ne iz drugih opština. Nemamo ništa protiv njih, ali mislimo da u Vatrogasnom domu treba da rade ljudi koji su odavde. Mislim da će taj problem uskoro biti rešen i da će dom početi sa radom”, rekao je Ljajić.
On je najavio i da će se sa privatizacijom FAP-ove livnice u Prijepolju otpočeti čim finska kompanja Sisu dostavi napismenu izjavu da joj pogon Livnice nije potreban. Za Livnicu u Prijepolju zainteresovan je Prevent iz Goražda, rekao je Ljajić.

Нема коментара:

Постави коментар