16. 3. 2015.

SNS i SPS: Ugljanin zavađa narod

Odborničke grupe SNS i SPS zatražile su danas na sednici prijepoljskog lokalnog parlamenta kao dodatnu tačku dnevnog reda osudu ponašanja preedsednika SDA, Sulejmana Ugljanina koji je na protestnoj šetnji u Novom Pazaru Srbiju nazvao šovinističkom tvorevinom. Ugljanin je tada rekao, kako su naveli odbornici ove dve partije, da će sve učiniti da demokratizuje Srbiju, makar i po cenu dovođenja NATO-a.
“On je zloupotrebio SDA, instituciju BNV i stavio ih u funkciju ličnih interesa. Takvo ponašanje moramo osuditi jer on ugrožava sve nas, prvenstveno bošnjake. Za mesec, dva mogao bi da zatraži i autonomiju Sandžaka”, rekao je odbornik SNS-a Vladimir Babić.












Odbornica SPS-a, Danica Potežica je podsetila da je na prošlom zasedanju lokalnog parlamenta kada je usvojena odluka o budžetu za 2015. godinu za BNV izdvojena sredstva u iznosu od milion dinara nenamenski opredeljena.
“Predsednik BNV je organizovao protest u Novom Pazaru protiv Republike Srbije koji je u izvesnoj meri finansirao tim sredstvima”, navela je ona i zatražila od SO Prijepolje da ukine navedenu donetu odluku.
“Ta sredstva treba preusmeriti na razvoj poljoprivrede, budući da nema logike da BNV finansira samo Prijepolje, obzirom da to ne čine ni Novi Pazar ni Sjenica”, zaključila je Potežica.
Prema rečima predsednika opštinskog odbora SNS u Prijepolju, Dragoljuba Zindovića veoma je licemerno da predsednik tamošnjeg lokalnog parlamenta, Vukosav Tomašević (DSS) traži od predsednika Vlade da osudi postupak Sulejmana Ugljanina, a potom predsedava skupštinom i odvaja sredstva za njega.
izvor. GZS

OGLAS

Нема коментара:

Постави коментар