16. 3. 2015.

Prijepolje uputilo Vladi zahtev za pomoć

Prijepoljsko Opštinsko veće uputilo je Vladi Srbije zahtev za finansijsku pomoć koja će
Emir Hašimbegović, Foto: Glas zapadne Srbije

se iskoristiti za održavanje puteva i infrastrukture jer je u prethodnom periodu potrošen skoro sav novac za te namene, rekao je danas Glasu zapadne Srbije predsednik te opštine, EmirHašimbegović. Prema njegovim rečima, velikesnežne padavine u proteklom periodu, stvorile su brojne probleme Prijepoljcima.
"Te teškoće se najviše odnose na prekid snabdevanja električnom energijom zbog čega smo bili primorani da sopstvenim sredstvima i mehanizacijom pomognemo ekipamaElektrodistribucije na terenu kako bi se stabilizovalo napajanje", naveo je on podsetivšida je to obaveza republike, ali bi zbog procedura trajalo duže. Situacija je, ističe, bila teška ikritična, i nije bilo vremena za čekanje.
"Sredstva su potrošena, takođe, za čišćenjelokalnih i nekategorisanih puteva, nismo proglasili vanrednu situaciju već smo se trudili da što višeuradimo. Imajući u vidu da je tekpočetak godine, a na toj poziciji skoro da nema novca primorani smo da tražimo pomoć od Vlade shodno njenim mogućnostima", rekao je predsednik.
On je precizirao da je opštinaPrijepolje za pomenute namene opredelila 6,3 miliona dinara od kojih je u 2015. šest milionautrošeno za čisšćenje snega koje su zadesilo ovo područje .
"Za redovno održavanje u budzetu je ostalo još svega oko 400 hiljada dinara. Kako smo jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji nismo u mogućnosti da obezbedimo dodatna sredstva u ovu svrhu" zaključio je Hašimbegović.
Glas zapadne Srbije

OGLAS


Нема коментара:

Постави коментар