23.03.2015.

Туча у скупштини, одборник у болници

Седница Скупштине општине Пријепоље прекинута је око 11  часова због туче коју је изазвао одборник
Фото: Алем Ровчанин


ДПС-а, Бахрија Бегановић који је физички насрнуо на колегу Османа Ћатића из СДП-а, потврдио је Гласу западне Србије председник ОО СДП-а и члан пријепољског општинског већа Есад Хоџић. 

Он каже да је Бегановић незадовољан одбијањем председавајућег Вукосава Томашевића да у дневни ред уврсти тачку везану за рад Дирекције за изградњу, демонстративно устао и ударио у говорницу за којом се у том тренутку налазио Ћатић.

"Од силине ударца говорница је ударила у грудни кош Ћатића који је након тога пао и тренутно се налази у болници", навео је он. Ходџић је осудио овакво понашање рекавши да ово није први пут да се Бегановић насилнички понаша на седницама локалног парламента. 

Са друге стране Бегановић каже да је тражио да се на дневни ред уврсти расправа о наводним криминалним радњама у Дирекцији тврдећи да има доказе за то.


"Није било физичког контакта, али су ме назвали психичким болесником и упутили више увреда на мој рачун. Нисам га ударио већ смо се само погурали", казао је за ГЗС Бегановић.
Иако му је изречена мера удаљавања са седнице, Бегановић то није учинио, већ чека да га избаци обезбеђење. У овом тренутку седница је прекинута до даљњег.

Глас западне Србије