2. 2. 2015.

Meštani Brodareva odustali od blokade puta, nadležni obećali pomoć

Meštani brodarevskog naselja Ravče Polje u ulici Žarka Marinkovića, odustali su od najavljene blokade magistrale zbog problema sa otpadnim vodama, jer su danas dobili obećanja od nadležnih da će taj problem biti rešen.
"Dogovorili smo se da do kraja sedmice bude urađen mini projekat za prikupljanje kišnice i otpadnih voda, a da za oko dva meseca ovaj projekat bude realizovan", izjavio je večeras Tanjugu odbornik u SO Prijepolje, Vesko Zindović.

Prema rečima predsednika MZ Brodarevo, Semira Adilovića, građani ove mesne zajednice dobli su čvrsto obećanje od predsednika opštine Emira Hašimbegovića da će sredstva za projekat biti obezbeđena.

"Danas je izdat nalog Direkciji za izgradnju da kroz javnu nabavku bude dobavljen neophodan materijal za ove radove", naveo je on, dodajući da će članovi režijskog odbora nadgledati poslove i vršiti pritisak na nadlezne kako bi obećano bilo realizovano.

Adilović je istakao da je postignut dogovor i sa Almirom Dženovićem kome će opština sanirati nastalu štetu i izvesti radove koje je obećala, kako bi mu domaćinstvo bilo zaštićeno od prelivnih voda.

Žitelji brodarevskog naselja Ravče Polje su bili ogorčeni, jer niko
već par godina nije preduzeo ništa da se reše problemi sa otpadnim vodama.

One se prilikom svake kiše iz rezervara Rosulje, zajedno sa površinskom iz cevovoda, koja ide pored domaćinstva Đurđevića, uliva u kuće, a posebno podrumske prostorije, zbog čega su brojne oštećene, a i temelji su popustili.
Jedno od najugroženijih domaćinstava je kuća Almira Dženovića.

Нема коментара:

Постави коментар