3. 1. 2015.

Prijepoljska sela odsečena od sveta

Četiri prijepoljska sela odsečena su od sveta, jer kako tvrde meštani Rasne, Raisnjeva, Ivanja i Babina, lokalne puteve niko ne čisti, dok nadležni negiraju te navode.
Radoje Tomašević iz sela Babine kaže da zbog neočišćenih puteva članovi njegovog domaćinstva ne mogu da odu ni do prodavnice, a takvo stanje je od juče.
"Čistač je dolazio samo donekle, ostavivši veliku količinu snega na sred puta. Smetovi su veliki, a sneg veje i dalje. Do štala i obora sami čistimo sneg", kazao je danas Tomašević Tanjugu i dodao da je isto stanje i u selu Ivanje.
RTV
RTV

Prema rečima Vesne Rvović iz Raišnjeva, prigradskog naselja udaljenog dva kilometra od centra Prijepolja, saobraćajnice su neprohodne.
"Autobusi ne saobraćaju, preko leda koji već bio formiran je pao sneg, tako da se možemo i povrediti idući, ali isključivo peške, do prodavnice. Pozivam nadležne da urade svoj posao budući da smo skoro odsečeni od sveta", rekla je ona Tanjugu.
Miljan Golubović iz Rasne kaže da mora da pešači oko dva kilometra do trgovinske radnje. Puteve su kaže čistili, ali se sneg na njima utabao, pa se njima može proći samo sa lancima.
Sa druge strane iz Direkcije za izgradnju opštine Prijepolje negiraju navode meštana ovih sela i tvrde da odgovorno rade svoj posao.
"To što žitelji navode nije tačno. Sve mašine za raščišćavanje snega su na terenu, imamo korektnog izvođača radova i svi putevi su prohodni", tvrdi Dragan Purić iz odeljenja za zimsko održavanje puteva ovog preduzeća.
Izvor: RTV

Нема коментара:

Постави коментар