26. 12. 2014.

Usvojen budžet za 2015. godinu

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su budžet za 2015. godinu. Opštinski budžet u narednoj godini iznosiće nešto više od jedne milijarde dinara, što je za 5,7 % manje u odnosu na 2014. godinu.
Obrazlažući budžet pred odbornicima lokalnog parlamenta predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je da je ovo prvi programski budžet i da su ispoštovane sve preporuke nadležnih ministarstava Republike Srbije. Razlog smanjenja budžeta za narednu godinu, jeste smanjenje poreza na imovinu za 25 miliona dinara, kao i prihodi od poreza na zarade za 10 miliona dinara, kazao je on.
„Ovaj budžet ima niz ograničenja, koja se pre svega odnose na smanjenja neto i bruto plata i poreza i doprinosa na teret poslodavca za 10%, kao i smanjenje svih rashoda na stalne troškove za 15%. Budžet se zadržava na prošlogodišnjem nivou korisnika iz oblasti obrazovanja, zdravstva i zdravstvene zaštite“-izjavio je Hašimbegović.
Uprkos smanjenju budžeta za narednu godinu najavljene su i brojne kapitalne investicije i ulaganja.
„30% budžeta ići će na razvoj. 204 miliona dinara predviđeno je za investicije, 22 miliona za razvoj poljoprivrede, 19 miliona za razvoj zajednice i 10 miliona dinara za kupovinu zemljišta za završetak izgradnje pristupnih saobraćajnica“-kazao je Hašimbegović.
Pored odbornika vladajuće većine, budžet su podržali i odbornici Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, kao i samostalni odbornici. Na jučerašnoj sednici usvojeni su i programi rada za 2015. godinu JP Direkcije za izgadnju Prijepolja i JKP „Lim“, kao i izmene i dopune ugovora o osnivanju  Turističke ogranizacije regije Zapadna Srbija.

Нема коментара:

Постави коментар