25. 12. 2014.

Tomašević: Nemamo dugovanja i kredita, budžet razvojni

Predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević izjavio je da je funkcionisanje opštine Prijepolje uravnoteženo i stabilizovano a da će takva politika biti nastavljena i u narednoj godini.Tomašević: Nemamo dugovanja i kredita, budžet razvojni.
On je medijima kazao da su u ovoj godini izmirene sve budžetske obaveze, da nema dugovanja a ni kreditnih zaduženja navodeći da je budžet za 2015. godinu razvojni „jer je oko 30 odsto prihoda ili 300. miliona dinara odvojeno za razvojne prograame od ćega će 204. miliona dinara ići direktno na investicije, 22. miliona na subvencije u poljoprivredi, 19 na razvoj zajednice, 28 miliona za tekuća investiciona ulaganja, 10 miliona za kupovinu zemljišta za pristupne saobraćajnice novom mostu a oko 30 miliona na investicije i subvenije preko JKP LIM“ rekao je on.
Predsednik SO Prijepolje rekao je da su izdvajanja za plate ispod proseka u republici navodeći da će ukupno 17,5 posto iznositi ulaganja u bruto plate i doprinose zaposlenih a da su troškovi smanjeni za 15 odsto u skladu sa uputstvima ministarstva finansija.
Sredstva za informisanje građana i građanki smanjena su za čak 34 odsto zato što je kako kaže to politička procena.
On je izrazio nadu da će skupština u Četvrtak biti konstruktivna i dobronamerna.

Нема коментара:

Постави коментар