3. 12. 2014.

Lim opada, situacija u Prijepolju i Brodarevu pod kontrolom

Vodostaj rijeke Lim opada tako da je situacija u Prijepolju i Brodarevu pod kontrolom, potvrđeno je danas Glasu zapadne Srbije u Odeljenju za vanredne situacije Zlatoborskog okruga.
Iz tog Odeljenja podsećaju da je Lim sinoć posle 20 časova dostigao upozoravajući nivo i izlio se, ali s obzirom na to da danas nije bilo padavina bilježi se smanjenje vodostaj
“Nema padavina u Prijepolju i Crnoj Gori tako da očekujemo da se nastavi tendencija smanjenja nivoa Lima”, naglašavaju u Odeljenju za vanredne situacije Zlatiborskog okruga.
Sve službe koje treba da reaguju u ovakvim situacijama su u pripravnosti, kažu u Odeljenju i dodaju da je sinoć bilo intervencija u vidu postavljanja džakova sa pijeskom na kritičnim mjestima i nasipanju krupnog kamena radi zaštite korita rijeke Mileševke.
Procjenom štete baviće se nadlježne službe opštinske uprave, ali kako dodaju, na objektima nije bilo većih oštećenja osim na jednoj kući u Zalugu koja je bila opkoljena vodom.
Iz Odeljenja za vanredne situacije Zlatiborskog okruga navode da je bilo izlivanja na poljoprivrednom zemljištu i u podrumima kuća zbog podzemnih voda, a štete su pričinjene i na lokalnim putevima.

Нема коментара:

Постави коментар