20. 12. 2014.

Hašimbegović: Neki „mediji“ tendenciozno pišu o Prijepolju!

Predsednik opštine Emir Hašimbegović oglasio se povodom navoda pojedinih medija da je bilo zloupotrebe prilikom raspodele poljoprivrednih sredstava demantovao natpise i rekao da će sve biti ispitano.
Hašimbegović je rekao da to nisu sredstva za socijalnu pomoć već da se radi o sredstvima za posticanje razvoja te da su na konkur imala pravo da se prijave sva lica iz Prijepolja koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva i koja se bave poljoprivredom.
Gde god je bilo mogućnosti dodelili smo sredstva. Meni je prosto žao da jedna naša dobra namera može da se ovako preokrene i komentariše na ovako ružan način“ rekao je Hašimbegović.
Predsednik komisije Zoran Despotović kaže da je reč o tendencioznim natipisima koji su diktirani iz određenih krugova, ne navodeći o kojim se krugovima radi.
„Apsolutno nas nije zanimalo ime i prezime, zanimalo nas je da li su ispunjeni uslovi konkursa i dali lica imaju fiskalni isečak, registrovano gazdinstvo u 2014. godini i da li je aktivno, kao i garantne listove koji su se dostavljali komisiji“ rekao je Despotović dodajući da mu je žao zato što je 15. lica odbijeno a troje odustalo jer u konkursnom pozivu nije bilo sredstava za ono za šta su ta lica konkurisala.
Hašimbegović je rekao da je naložio formiranje komisije koja će utvrditi da li se radi o zloupotrebama.
Rok za prigovore na rang liste je prošao a sredstva će dobiti 66 lica i četiri privredna subjekta. Na spisku ima zaposlenih lica kao i uspešnih privrednika.
Podsetimo informacije o neregularnoj podeli sredstava objavio je portal „Glas zapadne Srbije“.

Нема коментара:

Постави коментар