17. 11. 2014.

Ugljanin na čelu BNV

 Nosilac liste "Bošnjačko jedinstvo" Sulejman Ugljanin izabran je danas većinom glasova za predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća
Bošnjačko nacionalno veće konstituisano je ranije danas, a čine ga 19 predstavnika sa pobedničke liste "Za bošnjačko jedinstvo - Sulejman Ugljanin" i 16 predstavnika liste "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju". Odmah je održana i prva sednica.
Protiv izbora Ugljanina glasali su svi predstavnici liste "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju".
af90175b4166aeedceda23f26510c00b5ee7387c5a16d96e0ec708f1fedd0cd1
Ugljanin je nakon izbora rekao da su Bošnjaci dobili jedinstveno BNV, legitiman i moćan organ za rešavanje bošnjačkih problema.

"Čestitam svim Bošnjacima koji su dobili vrlo važan organ i dodao da država konačno mora da prihvati i uvaži izbornu volju Bošnjaka kao realnost i da je dosta bilo nametanja Bošnajcima podobnih i podložnih", rekao je Ugljanin.

On je dodao da su u izbornoj kampanji za Nacionalni savet Bošnjaka postojala dva programa, da se išlo u dve kolone, ali ka sitom cilju.

On je izrazio je zadovoljstvo izborima i dodao da su oni protekli u miru i svečanoj atmosferi i da su bili slobodni, neposredni i demokratski.

Čestitajući Ugljaninu na izboru za predsednika BNV-a nosilac liste koja je na izborima osvojila manje većničkih pozicija Jahja Fehratović je poručio da će ta lista biti konstruktivna opozicija u tom telu.

Нема коментара:

Постави коментар