5. 11. 2014.

Putevi ka zasadima maline u Prijepolju

U toku su radovi na izgradnji asfaltnog puta u prijepoljskom selu Hisardžik dužine od oko 600 metara.
Radove je obišao član Opštinskog veća Esad Hodžić, koji je tom priliko istakao da će naredne godine poseban akcenat biti stavljen na izgradnju puteva u ostalim prijepoljskim selima, kako bi se njihovi meštani bazirali na razvoj voćarskih kultura.
Početak izgradnje ovog puta je ujedno i početak sprovođenja strategije razvoja malinarstva u opštini Prijepolje, koju je opštinska vlast označila kao primarnu za razvoj sela, kazao je prilikom obilaska radova na izgradnji puta u selu Hisardžik član Opštinskog veća Esad Hodžić.
„U ovom trenutku, u opštini Prijepolje je zasađeno negde oko 285 hektara zasada maline, a naš cilj i naša strategija je da se ubrzano radi ka zasađivanju i u drugim potencijalnim lokacijama, koje su sada ne zasađene ili se nalaze pod zasadima nekih drugih voćarskih kultura“-kazao je Hodžić.
Pored asfaltiranja puta u Hisardžiku, u toku su radovi i na izgradnji puta u Hrtima, prijepoljskom selu, koje je trenutno jedno od najvećih proizvođača maline u ovom kraju, dodao je Hodžić.
Mestani kažu da će izgradnja ovog puta za njih imati veliki značaj. Vrednost radova na izgradnji ovog puta iznosi oko 4 miliona dinara.

Нема коментара:

Постави коментар