5. 11. 2014.

Odbornicima u Prijepolju nisu važni bolesni sugrađani

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje nisu prihvatili amandman koji je podneo njihov kolega i lekar Zulkefil Sadović da se bolnici iz sredstava namenjenih toj zdravstvenoj ustanovi kupi 60 klima uređaja za bolesničke sobe i reši problem grejanja u bolnici u tom gradu, jer nije bilo kvoruma.
Doktor Sadović kaže da je merio temperaturu u bolesničkim sobama koja je bila 15 stepeni, a termometar je doneo u salu lokalne Skupštine kako bi odbornicima to pokazao.

- Zar nije sramota da mi sedimo u sali gde je temperatura 22 stepena i to u jaknama i kaputima, dok su bolesni ljudi u pidžamama na 15 stepeni - zapitao je on, zamolivši ih da prihvate amandman.
 
Međutim, predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović (SDP) obrazložio je da se sredstva namenjena bolnici od 21,9 miliona dinara ne mogu upotrebiti ni za šta u zdravstvu jer nije došlo do odvajanja te ustanove od užičkog Zdravstvenog centra.
 
Zamenik predsednika skupstine Ibro Fazlić (SDA) je naveo da je bolje da se taj novac iskoriste za nesto drugo nego da propadne.
 
Doktorka Zorica Grbović (DS) je opravdala i podržala ovakve odgovore predsednika opštine i zamenika predsednika Skupštine.
 
Sednica je prekinuta u terminu za glasanje zbog nedostatka kvoruma.
 
Zbog problema u kotlarnici osoblje i pacijenti u bolnici i Domu zdravlja u Prijepolju se smrzavaju jer grejanja skoro da nema , rekao je ranije načelnik hirurgije dr Zulkefil Sadović.

Нема коментара:

Постави коментар