19. 11. 2014.

Američki ambasador u poseti Prijepolju

Opštinu Prijepolje posetio je ambasador Sjedinjenih Američkih država Majkl Kirbi. Tom prilikom ambasador je sa predstavnicima lokalne vlasti u Prijepolju razgovarao o brojnim oblastima, koje se odnose na ekonomski razvoj.
Prilikom zvanične posete Prijepolju ambasador SAD Majkl Kirbi razgovarao je sa čelnim ljudima opštine Prijepolje o ekonomskom razvoju ove sandžačke opštine, koji se odnosi kako na razvoj poljoprivrede, tako i na razvoj metalne industrije.
„Imao sam priliku da razgovaram sa rukovodećim ljudima ove opštine i uživao sam u razgovoru sa njima, prvenstveno zato što su dobro razumeli sve ekonomske izazove, koji se nalaze pred njihovom opštinom i izneli su mi neke od planova, kako pokušavaju da Prijepolje potpuno promene i da pomognu ekonomski razvoj“, kazao je za Regionalnu televiziju ambasador SAD Majkl Kirbi.
Ambasador je dodao da je primetio ravnotežu, koja vlada u opštinskom timu, kada je u pitanju jedna multietnička sredina, kao što je Prijepolje. Smatram da je to o čemu su mi predstavnici lokalne vlasti govorili veoma pozitivno i verujem da je ono što nam je potrebno da bi se to očuvalo, razvoj ekonomije i nova radna mesta, kazao je on.
„Ambasadoru smo predstavili plan za razvoj naše opštine, ukazali na naše trenutno stanje i na naše planove u budućnosti, kako da ozdravimo našu ekonomiju i time Prijepolje učinimo zanimljivim“-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Nakon radnog sastanka u zgradi lokalne administracije, američki ambasador Majkl Kirbi sa svojim saradnicima obišao je prijepoljski Muzej, Industrijsku zonu Kolovrat i manastir Mileševo.

Нема коментара:

Постави коментар