10.11.2013.

Prvi strani investitor u Prijepolju

Prijepolje -- Kompanija "Emilio Stecher" DOO je prvi strani investitor u Prijepolju koji je uložio više od tri miliona evra u izradu proizvoda od kamena.
(Ilustracija: sxc.hu)

"Na lageru imamo više od 300 vrsta kamena iz celog sveta, među kojima su granit, mermer, škriljac, peščar, krečnjak i oniks, od kojih proizvodimo najlepše kuhinjske ploče, fasade, podne i zidne obloge", izjavio je Tanjugu direktor te fabrike Meša Podbićanin.
Prema rečima Podbićanina, svaki proizvod se dovodi do savršenstva zahvaljujući najsavremenijim mašinama za obradu kamena kao što su Water jet i Cnc

Fabrika u Prijepolju, ističe Podbićanin, 85 odsto proizvoda izvozi u Švajcarsku, a ostatak u Crnu Goru gde ureduje najlepše vile na primorju. 

"Iz godine u godinu firma ide uzlaznom putanjom šireći svoje proizvodne kapacitete o čemu svedoči i činjenica da se broj zaposlenih stalno uvećava", naveo je Podbićanin. 

Direktor je napomenuo da je ponosan na sve proizvode ove fabrike, posebno na krevet od kamena koji je premijerno prikazan na Sajmu nameštaja u Beogradu, urađen u kombinaciji sa drvetom i poludragim kamenom oniks (Onyx). 

Privredno društvo "Emilio Stecher" je, prema podacima Agencije za privredne registre, u 2012. godini zabeležilo neto dobit od 3,5 miliona dinara, a u 2011. čak 29,2 miliona. 

Kompanija "Emilio Stecher" AG osnovana je u Švajcarskoj 1944. godine, kao mala porodična firma koja se bavi preradom kamena. 

Dobra tradicija i švajcarski kvalitet preneti su u Prijepolje 2007. godine. 

Fabrika u Prijepolju zapošljava 50 radnika i 20 podizvodača koji rade za nju.

Izvor: TANJUG