30. 11. 2013.

PRIJEM ZA NAJBOLJE SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

Ove godine iz budžeta opštine Prijepolje, za dodelu jednokratnih novčanih nagrada studentima i mladim talentima-učenicima srednjih škola, izdvojeno je 4 miliona dinara.
Tim povodom, nekoliko najboljih studenata i srednjoškolaca, koji su nagrađeni, primio je prvi čovek ove sandžačke opštine Emir Hašimbegović.
Četrdeset dva učenika srednjih škola i četrdeset četiri studenta, dobitnici su jednokratnih novčanih nagrada, od strane lokalne samouprave. Po njihovim rečima, nagrade su motivacija za dalji rad i postizanje uspeha, ali, kako kažu, zbog loše ekonomske situacije u zemlji i težeg puta do posla, po završetku studija, posao će tražiti u inostranstvu.
Lokalna samouprava, već devetnaest godina iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva namanjena za pomoć i stipendiranje studenata i srednjoškolaca, predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović kaže da je njihov glavni motiv da se studenti po završetku studija vrate u Prijepolje i svojim znanjem doprinesu razvoju ovog kraja.
„Mi želimo da ovim nagradama pomognemo studente i učenike srednjih škola i da samim tim postignemo da njihov motiv u životu bude nauka i obrazovanje, da im na ovaj način pokažemo da neko misli na njih i da njihovo znanje nije uzaludno“-kazao je Hašimbegović.
Po njegovim rečima, lokalna samouprava će i u nardnoj godini, prema svojim mogućnostima, iz opštinske kase izdvojiti značajna sredstva za podsticaj mladih i uspešnih ljudi.

1 коментар:

  1. A šta je sa studentima iz Prijepolja koji imaju prosek 9,9? Ovo je samo još jedan dokaz da je sve ovo samo šarada ljudi lojalnih opštini koji imaju svoje prste u svemu, pošteni građani ne mogu ni da priđu ovakvom događaju, sramota.

    ОдговориИзбриши