21. 10. 2013.

Biblioteke slika kulture

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac posetio je biblioteku “Vuk Karadžić” u Prijepolju I ovoj ustanovi uručio 300 knjiga.
Ministar Tasovac je prilikom posete prijepoljskoj biblioteci  istakao da su biblioteke mesta na kojima knjige ostvaruju svoj najpuniji smisao kao nosioci kolektivnog pamćenja svake pismene kulture i da predstavnici Ministrastva baš na dan otvaranja 58. Beogradskog Sajma knjiga, trebaju biti u njima.
“Prijepolje kao matična biblioteka ima ogroman značaj za čitav ovaj kraj, a naša osnovna uloga jeste da vratimo ovde ono što je vrednost i važnost institucije”-kazao je Tasovac.
Ministarstvo kulture, kako kaže ministar, mora da obrati posebnu pažnju, ne samo na biblioteke, kojih ima 176 u Srbiji, već i na ljude koji u njima rade, kako bi piscima bio omogućen najkraći put do čitalaca. Prema rečima direktorke prijepoljske biblioteke Nermine Duran, ovo je prvi put da jedan ministar kulture poseti ovu ustanovu.
“Biblioteke u sistemu institucija kulture u jednom dužem period su potpuno zanemarene, posebno biblioteke u manjim mestima nisi predmet interesovanja, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou”-kazala je direktorka biblioteke “Vuk Karadžić” Nermina Duran.

Pored Ivana Tasovca, biblioteku u Prijepolju posetio je i državni sekretar u ministarstvu kulture Dejan Ristić. Oni su pre prijepoljske biblioteke posetili biblioteku u Čačku, kojoj su takođe uručili znatan broj knjiga.
Izvor:rtvnp.rs

Нема коментара:

Постави коментар