2. 8. 2013.

Mostovi Balkana

Prijepolje - Pod pokroviteljstvom opštine Prijepolje i Ministarstva kulture Republike Srbije Dom kulture organizuje šestu Međunarodnu smotru izvornog stvaralaštva pod nazivom "Mostovi Balkana". 

Smotra je počela sinoć koncertom folklornih ansambala na platou Doma kulture, a nastavlja se danas defileom gradskim ulicama svih učesnika. Centralna manifestacija, nastup folklornih ansambala i izvornih grupa, održaće se u prirodnom ambijentu planine Jabuka kraj Prijepolja.
Mostovi Balkana
Organizator je pozvao tridesetak folklornih ansambala i izvornih grupa iz Srbije, ali i zemalja u okruženju, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Albanije.
Program smotre čine tradicionalno narodno pevanje i igranje kao i muziciranje na tradicionalnim instrumentima uz promociju narodnih nošnji, a biće priređena i prodajna izložba narodnih rukotvorina i proizvoda domaće radinosti izlagači iz raznih delova Srbije. U ime organizatora stručne poslove u oblasti etno-muzike realizovaće Danka Laić, etnomuzikološkinja iz Beograda.


1 коментар:

  1. Sve je to lepo ali narod zivi u tpotalnom siromastvu a sve to kosta. Mislim da u ovim kriznim vremenima ima i precih stvari. Da li se opstina pita kako joj zive gradjani,jesu li obezbedili ogrev za zimu, kako ce spremiti decu za skolu..., Kako???Kako??? Kako??? Narod nema da jede, a ove se prave mostovi kulture, zetovijade... i sta jos. Otuda onako slaba posecenost na sinocnjem otvaranju. Jer.. nista novo...

    ОдговориИзбриши