29. 8. 2013.

„Beli anđeo” za Kusturicu i Moniku Beluči

Prijepolje - Predstavnici opštine Prijepolje predvođeni Vukosavom Tomaševićem, predsednikom SO i Dobrom Lazarevićem, zamenikom predsednika opštine posetili su Kamenu Goru kako bi se susreli sa rediteljem Emirom Kusturicom koji je odabrao ovo atraktivno selo na granici sa Crnom Gorom kao prirodnu scenografiju za neke kadrove svoga novog filma “Na mlečnom putu”. 

Prijepoljski zvaničnici uručili su Kusturici, ali i italijanskoj glumici Moniki Beluči , koja igra glavnu ulogu u filmu, umetničke slike sa likom “Belog anđela” i prikladne poklone koji promovišu ovu sredinu.
Brojni okupljeni meštani, ali i pristigli zvaničnici I znatiželjnici bili su uzbuđeni zbog susreta sa Monikom Beluči, atraktivnom glumicom koju je proslavila uloga u filmu “Malena”. Niko nije odoleo a da se ne fotografiše, a glumica je bila veoma ljubazna izrazivši pohvale za ambijent u kome snima. Emir Kusturica ovaj predeo je odabrao pre svega zbog živopisnog bora starog pet vekova. Kadrovi filma, svedoče meštani Kamene Gore koji su svakodnevno prisustvovali snimanju, upravo su inspirisani prirodnim mogućnostima ovog drveta koje dominira nad celim prizorom, a Kamena Gora, pre bora, bila je poznata pre svega kao selo dugovečnih ljudi, jer je imala najviše stogodišnjaka u prijepoljskoj opštini.

Нема коментара:

Постави коментар