5. 7. 2013.

Oboren rekord na 400 m



 Miloš Raović junak 50. MOSI, oborio rekod i pobedio u tci na 400 m. Odložio odlazak na pripreme juniorske atletske reprezentacije za EP Italiji









 Braća Miloš i Igor Raović
Miloš Raović (19), član atletskog kluba iz Priboja, prvi je junak 50. MOSI, oborivši rekord u trci na 400 metara. Stazu je prešao za 48,27 sekundi i bio brži za 0,86 sekundi nego Prijepoljac Miloš Simović, pre tri godine u Čajetini.
- Za dva dana sam odložio odlazak na pripreme reprezentacije Srbije za evropsko juniorsko prvenstvo u Italiji i pozlatilo se - kazuje Miloš. - Uslovi za nadmetanje su odlični, jer je nova staza sa tartan podlogom brza, dok je merenje rezultata eklektronsko, sa kamerom u foto-finišu.
Njegov mlađi brat Igor osvojio je zlatnu medalju, skočivši uvis 195 santimetara. Oni potiču iz sportske porodice, učesnika MOSI, a sa ostalim atletičarima iz Priboja dokazuju da je ovaj grad rasadnik talenata.
Užičanin Predrag Ranđelović se, posle pobede u trci na 1.500 metara na svečanom otvaranju Igara, okitio i drugim zlatom na 800 metara. U ove dve discipline isti uspeh ponovila je Bjelopoljka Slađana Perunović, dok se Gorana Cvijetić iz Sokoca okitila zlatom na 100 i 400 metara.
Boris Davidović sa Romanije bio je najbrži na 100 metara, Nikola Lukić iz Bajine Bašte bacio je disk 37,52 metra, Ratko Đurović iz Sokoca koplje 58,57 metara, dok je Beranac Dragoje Rajković skočio udalj 6,80 metara. Među devojkama kuglu je najdalje bacila Željka Bratula iz Sokoca. Na ribljoj stazi, na Limskom jezeru, zlatne medalje „upecali“ su domaćini i takmičarke Požege.
JAKO OBEZBEĐENjE
IGRE se održavaju uz dosada neviđene mere policijskog obezbeđenja. U subotu, četvrtog takmičarskog dana, biće podeljeno najviše medalja. Nadmetanja 2.000 mladih iz 28 gradova Srbije, BiH i Crne Gore u 12 disciplina završavaju se u nedelju finalnim mečevima u košarci, odbojci i fudbalu i proglašenjem pobednika 50. MOSI, kao i dodelom pehara za fer-plej.

Нема коментара:

Постави коментар