22. 8. 2012.

Hajdarević: „Spomenik srpskoj vojsci u Vakufu smatramo provokacijom“


U zgradi Opštinske uprave u Prijepolju danas je održana sjednica predsjednika odborničkih grupa kao uvod u narednu sjednicu Skupštine Opštine.
Predsjednik OO BDZ-a za Prijepolje Sabahudin Hajdarević je od predsjednika Skupštine Opštine Prijepolje zahtijevao da se u dnevni red naredne sjednice ubaci tačka koja se tiče izgradnje spomenika srpskoj vojsci u naselju Vakuf.
Hajdarević je naglasio da je za BDZ neprihvatljivo da na trgovima u Prijepolju nema ni jedan spomenik koji svjedoči da u Prijepolju žive i to većinski Bošnjaci.
Izgradnju spomenika srpskoj vojsci u bošnjačkom naselju Vakuf smatramo provokacijom. Hajdarevic je tražio i ravnopravnu upotrebu bosanskog jezika u opštini Prijepolje kao i da Skupština raspravlja o vodosnabdijevanju Brodareva i da opštinski čelnici upoznaju Skupštinu i građane upoznaju sa planom ekonomskog razvoja Opštine u naredne četiri godine.

1 коментар:

  1. To što on smatra provokacijom može da zavuče sebi u jedan deo tela, da ne kažem koji. Dosta je više ovih separatističkih govora. Ovo je Srbija, shodno tome ima da se podigne taj spomenik, nećemo valjda slaviti tursku vojsku? Razmislite malo.

    ОдговориИзбриши