29. 3. 2011.

Marković:Odlaganje izbora za savet Bošnjaka


Ministar za ljudska i manjinska prava i za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković najavio je da će sutra saopštiti odluku o izborima za Nacionalni savet Bošnjaka nagoveštavajući da će oni najverovatnije biti odloženi.
Marković je ponovio da će odluku o izborima, zakazanim za 17. aprila, doneti nakon prethodnih konsultacija sa predstavnicima tri izborne liste koje su učestvovale na prošlogodišnjim junskim izborima.
 
Ministar smatra da bi o tome trebalo da postoji konsenzus svih aktera kako bi se izbegle nove podele i sumnje. Marković je za RTV B92 potvrdio da je u izbornom procesu bilo grešaka koje se više ne bi smele ponoviti. Takodje, on smatra da sa glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom Zukorlićem treba razgovarati, iako se on založio za bojkot najavljenih ponovljenih izbora.
 
"Zukorlić je ugledan čovek koji ima veliku podršku među građanima u Novom Pazaru i Sandžaku, potpuno je besmisleno ne razgovarati sa njim", rekao je Marković koji, kako je kazao, ima razumevanja za muftijine stavove, ali da je uveren da će muftija, takođe, pokazati razumevanje za rešavanje problema koji postoje.

Нема коментара:

Постави коментар